Klasser

Minibuss

D1 & D1E
Førerkort klasse D1 kvalifiserer for kjøring av minibuss med opptil 16 passasjerer, perfekt for mindre gruppereiser. Med klasse D1E utvider du dine ferdigheter til å inkludere tilhenger, noe som øker både kapasiteten og fleksibiliteten for transporten. Disse klassene er ideelle for de som sikter mot en karriere i persontransport eller trenger å transportere større grupper med ekstra utstyr.

Minibuss D1

Ønsker du å bli en dyktig minibussjåfør? Dette førerkortet kvalifiserer deg til å kjøre minibuss godkjent for høyst 16 passasjerer, inkludert føreren, med en maksimal lengde på 8 meter.

Hva du trenger å vite:

 • Alderskrav: Du må ha fylt 21 år.
 • Forutgående Førerkort: Et gyldig førerkort klasse B er et nødvendig utgangspunkt.
 • Tilhengerkapasitet: Med klasse D1 kan du trekke tilhengere med en tillatt totalvekt på høyst 750 kg.

Din vei til førerkortet:

 • Start tidlig: Lovlig øvelseskjøring kan starte to år før du når minimumsalderen, under forutsetning av at du allerede har klasse B førerkort.
 • Spesielt for yrkessjåfører: Hvis du er under 21 år og engasjert i eller har fullført obligatorisk yrkessjåførutdanning, kan du kvalifisere deg tidligere.

Opplæringsprosessen:

Opplæringen for klasse D1 er omfattende og sikrer at du er godt forberedt for veien. De fire trinnene i opplæringen for de tunge klassene inkluderer både teoretisk og praktisk læring. 

Minibuss D1E 

Oppgrader dine kjøreferdigheter med Klasse D1E. På vår trafikkskole i Tromsø, tilbyr vi spesialisert opplæring for førerkort klasse D1E, det perfekte steget for deg som allerede har erfaring med minibusskjøring og ønsker å utvide dine muligheter.

Hvorfor velge Klasse D1E?

 • Utvidede muligheter: Med et førerkort i klasse D1E, får du ferdighetene til å kjøre minibuss godkjent for opptil 16 passasjerer og trekke tilhengere med en totalvekt over 750 kg.
 • Fleksibilitet i kjøring: Dette førerkortet er ideelt for de som ønsker å drive med mer variert person- eller godstransport.

Forutsetninger for Klasse D1E:

 • Forhåndskrav: Du må allerede inneha et førerkort i klasse D1.
 • Utvidet kvalifikasjon: Med et førerkort klasse D1E, får du også rettighetene til klasse BE.

Hva kan du forvente av opplæringen?

Vår opplæring i Tromsø er skreddersydd for å gi deg de ferdigheter og den kunnskapen du trenger for å trygt håndtere både minibuss og tilhenger. Vi fokuserer på:

 • Praktisk erfaring: Hands-on opplæring med ekte kjøretøy og tilhengere.
 • Sikkerhetsprotokoller: Grundig opplæring i sikkerhetsaspekter ved kjøring med tilhenger.
 • Erfarne lærere: Lær fra våre erfarne og dedikerte lærere.

Klar for å starte din reise?

Enten du ser etter nye jobbmuligheter eller ønsker å forbedre dine kjøreferdigheter, er klasse D1E et utmerket valg. Vårt team i Tromsø er klar til å veilede deg gjennom hvert trinn i prosessen.

For mer informasjon om våre kurs og hvordan du kan starte din reise mot klasse D1E, ta kontakt med oss i dag!

Kontaktinfomasjon

Ikke nøl med å kontakte oss om du har spørsmål rundt kjøreopplæring eller om det er noe annet vi kan hjelpe med.

Trygg og effektiv vei til førerkortet